5x Skinny Food Challenge Dag 4: Gebakken garnalen springrolls met pindadip

Om een beetje variatie in de challenge te houden even iets heel anders vandaag. Eerlijk gezegd kook ik niet vaak iets uit de Aziatische keuken, ik ben van mening dat als je ergens niet in thuis bent je het niet moet doen vandaar dat dit ook zeker geen authentiek recept is. We maken verse springrolls met garnalen welke ik nog even gebakken hebt zodat je ze warm kunt serveren. Wel zo fijn in de winter! Wat er handig is aan springrolls is dat ze weinig calorieën bevatten en je ze eigenlijk kunt vullen met wat je wilt. Je hoeft ze ook niet te bakken, in de zomer eet ik ze vaak ook koud. Ook erg lekker en een lichte maaltijd op een warme plakkerige dag. In de springrolls zelf zitten niet heel veel smaakmakers dus we serveren er een warme pindadip bij vol smaak!

Print

Gebakken garnalen springrolls met pindadip

Course Main Course
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 personen
Calories 580 kcal
Author Samantha

Ingredients

  • 10 rijstvellen
  • 50 gram rijstnoedels
  • 200 gram (knoflook) garnalen
  • 1 halve rode paprika
  • 2 bosui
  • 60 gram tauge
  • 20 gram gebakken uitjes
  • verse koriander
  • olijfolie
  • 1 el sesamolie

Pindadip

  • 2 el pindakaas
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 tl sambal manis
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 tl sojasaus
  • 3 tl chilisaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 bosui
  • 1 limoen

Instructions

  1. Maak de dipsaus. Zet een pannetje op laag vuur en doe hierin alle ingrediënten voor de dipsaus. De limoen pers je uit en de knoflook mag door de pers of heel fijn gehakt. Hou op laag vuur warm. Wanneer de saus te dik is kun je wat water toevoegen.

  2. Bereid de noodles zoals op de verpakking. Giet ze af en meng de sesamolie erdoorheen.

  3. Bak de garnalen in een beetje olie gaar en zet apart. Bak in dezelfde pan de tauge even aan zodat hij nog knapperig blijft. Ook deze zet je apart.

  4. Snijd de halve paprika en de bosui in lange dunne repen.

  5. Zet een bord water klaar en begin met de rijstvellen. Haal ze door het water heen zodat ze zacht worden en vul ze dan direct. 1 voor 1. Je legt een vel neer, dan 4 kleine garnalen, paprika, bosui, taugé en beetje rijstnoodles. Maak het af met wat gebakken uitjes en wat verse koriander. Op de foto's kun je zien hoe je ze het makkelijkste kunt vouwen. Doe dit met alle loempia's.

  6. Verhit wat olie in een pan en bak de loempia's ongeveer 3 minuten per kant lichtbruin. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken in de pan. Ze plakken er snel aan elkaar. Serveer met de warme dipsaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow