5x Skinny Food Challenge Dag 5: Pita pizza’s met kip en mozzarella

Zo we zijn aan het einde van de skinny food challenge! En ik wil lekker makkelijk eindigen want het is tenslotte weekend. Pizza is niet iets wat je eet wanneer je aan het skinny voer zit. Het bevat enorm veel calorieën en vet. Ik zie veel vervangingen voorbij komen voor pizza, denk aan bijvoorbeeld een bodem van bloemkool…. eerlijk gezegd lopen de rillingen daarvan over mijn rug. Dat is geen pizza mensen. Op zoek naar een alternatief voor de bodem die niet teveel calorieen gaat opleveren kom ik uit bij pitabroodje, en laten die nou ook nog eens super goedkoop en snel klaar zijn. Het is natuurlijk nog steeds geen pizza maar het is echt goed te doen! Ze zijn ook koud lekker dus maak wat extra voor de lunch.

Print

Pita pizza's met kip

Course Main Course
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 personen
Calories 595 kcal
Author Samantha

Ingredients

  • 3 pitabroodjes
  • 200 gram kipfilet
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella light
  • 1 tl knoflookpoeder
  • verse basilicum
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • rucola
  • balsamico creme

Instructions

  1. Verwarm de oven op 220 graden

  2. Maak de pizzasaus. Snipper de ui en knoflook en bak glazig in een drupje olijfolie. Bak de tomatenpuree mee en voeg wat water doe. Roer 1 tl van de Italiaanse kruiden erdoorheen. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  3. Snijd de kip in kleine blokjes en bak in olijfolie gaar. Breng op smaak met het knoflookpoeder, de rest van de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  4. Snijd de pita's helemaal open zodat je twee losse helften hebt. Beleg ze met een lepel tomatensaus, de in blokjes gesneden mozzarella en de kip. Bak ze voor 12 minuten in de oven.

  5. Maak de pizza's af met basilicum, rucola en de parmezaanse kaas. Als laatste nog een drizzle balsamico creme.

En dat was het dan, de eerste food challenge. Eerlijk gezegd niet heel erg lastig maar het zorgt er wel voor dat ik wat creatiever omga met eten in een bepaalde categorie. Ik wil binnenkort een nieuw thema gaan doen. Mochten er suggesties zijn dan hoor ik die uiteraard graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow