Basics: Pittige limoen-avocado Allioli met een Mexicaans tintje

We hebben al heel wat mooie dagen gehad maar volgende maand wordt het toch echt officieel zomer. Omdat ik op heel veel mooi bbq weer hoop ben ik volop bezig met wat recepten die ook bij de bbq niet misstaan. Vandaag een variatie op een spaanse klassiere: aillioli. Geinspireerd door Mexico maakt ik een frisse pittige variant die heerlijk is bij pittige gamba’s maar uiteraard ook gewoon gedipt kan worden met brood. Kort recept maar ik wil hem jullie niet onthouden.

—— Het Boodschappenlijstje voor een flinke bak ailioli—–

  • 3 eidooiers
  • 1 limoen
  • 250 ml milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 avocado
  • 3 el srirachasaus
  • 2 el suiker
  • zout

—– De To-Do List —–

  1. Doe de drie dooiers in de blender en voeg wat van de olijfolie toe zodat de messen net onder staan. Pulse todat het een geheel is.
  2. Rasp de schil van de limoen en bewaar dit. Voeg het sap toe aan de blender.
  3. Zet de blender op de laagste stand en voeg scheutje voor scheutje wat olie toe totdat je een gladde dikke saus krijgt.
  4. Voeg de suiker, sriracha en limoenrasp toe. Pers de knoflooktenen uit en snijd de avocado in blokjes. Pulse totdat het een geheel is met de saus.
  5. Proef en breng op smaak met wat zout. Houd je van pittig dan kun je nog meer sriracha toevoegen.

 

One Response to Basics: Pittige limoen-avocado Allioli met een Mexicaans tintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow