Basics: Walnoot Rucola Pesto

Ik heb een grote liefde voor pesto, deze komt voornamelijk voort uit mijn nog grotere liefde voor de Italiaanse keuken. Ik kan enorm genieten van een traditionele groene pesto van o.a. kaas, basilicum en pijnboompitjes. Pesto is een ander woord voor gestampt en er zijn dan ook geen regels wat er precies in zou moeten zitten, het is super makkelijk te maken en overwegend gezond. Ik zie geen rede waarom je dit in een potje zou moeten kopen. Bij het opentrekken van de koelkast vond ik wat random ingrediënten waar ik deze heerlijke pesto van o.a. walnoot een rucola van maakte. Een simpel klein receptje met heel veel smaak wat super veelzijdig te gebruiken is. Lekker pittig door de rucola en verse knoflook, hij is ook nog eens erg mooi voor het oog met zijn fel groene kleurtje.

—— Het Boodschappenlijstje voor een flink potje pesto —–

  • 200 gram walnoten
  • 75 gram rucola
  • 15 gram basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • flink wat olijfolie
  • peper en zout

—– De To-Do List —–

  1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze licht kleur krijgen.
  2. Doe de walnoten, knoflook, rucola, basilicum, kaas en teentjes knoflook in een blender. Voeg langzaam de olijfolie toe tot je een dikke saus krijgt zoals boven.
  3. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout.

De pesto kun je voor eindeloos veel dingen gebruiken. Zoals hierboven door de pasta met kip, spinazie, tomaatjes en basilicum maar ook bijvoorbeeld als marinade voor garnalen of biefstuk. Beleg eens een ciabatta met pesto, basilicum, buffelmozzarella en plakjes tomaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow