Recept: Avocado toast met warmgerookte zalm en een gepocheerd eitje

Vandaag een lunchreceptje! Soms is het gewoon fijn om eens wat meer uit te pakken op je vrije dag. Ik maak dan graag deze avocado toast met zalm en ei. Naast dat het super lekker is doet het heel veel goeds voor je lijf wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Klein recept grote smaken!

—— Het Boodschappenlijstje voor 1 persoon —–

  • 1 volkoren boterham
  • 60 gram warm gerookte zalm (een half stuk)
  • 1 ei
  • 1/4 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gerookt paprika poeders
  • 1 tl citroensap (uit een flesje is prima)
  • gedroogde chilivlokken
  • plukje alfalfa
  • azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

—– De To-Do List —–

  1. verwarm een droge koekenpan. Smeer de boterham in met wat olijfolie en wrijf met de doormidden gesneden knoflookteen over het brood. Toast lichtbruin aan beide kanten voor 3 minuutjes op middelvuur.
  2. Maak de avocadospread van de avocado, gerookt paprika poeder, knoflookpoeder, citroensap en flink wat peper en zout. Prak tot een grof mengsel.
  3. Wanneer het brood klaar is bak je de zalm aan in de koekenpan zodat deze krokant wordt en warm.
  4. Breng water aan de kook in een steelpannetje. Zet deze hierna uit en voeg een flinke scheut azijn toe. Maak een kolk in het water met een lepel. Laat je gebroken eitje langzaam in het water zakken in een soeplepel. Laat het eitje 4 minuten in het water liggen en haal deze dan met een schuinspaan er uit.
  5. Besmeer de boterham met de avocado. Voeg hierna de zalm, het gepocheerde eitje en de alfalfa toe. Maak het af met wat gedroogde chili vlokken.

Het zachte eigeel laat je uitlopen over het broodje en dient als saus. De alfalfa zorgt voor wat pit samen met de chilivlokken! Een super gezonde vullende lunch voor ongeveer 400 kcal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow