Recept: Bulgur mango salsa met grote garnalen en fetakaas

Het tweede bulgur recept alweer, ik begin een lichtelijke liefde te creëren voor deze graansoort. Deze keer maakte ik het met zoete mango salsa en flink wat feta kaas als tegenhanger. Voor de proteïne grote garnalen met knoflook en peper. Een heerlijk zomers gerecht vol verse ingrediënten maar het ging er ook prima in rond het vriespunt.

Print

Bulgur mango salsa met grote garnalen en fetakaas

Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2 personen

Ingredients

  • 100 gram bulgur
  • 600 gram garnalen
  • 100 gram feta kaas
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 1 mango
  • verse koriander
  • 2 rode pepers
  • 5 tenen knoflook
  • 2 limoenen
  • 1 kipbouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructions

  1. Snipper 1 ui, 2 tenen knoflook en een 1/2 rode peper fijn. Fruit aan in wat olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en voeg ook toe aan de olie. Laat alles 3 minuutjes aan fruiten op laag vuur. Als laatste voeg je een in blokjes gesneden tomaat toe. 

  2. Doe de bulgur erbij in de pan en roer goed door elkaar. Kruimel het bouillonblokje erboven en voeg water toe zodat de bulgur ongeveer 1 cm onder water staat. Deksel op de pan en zachtjes gaar laten worden in ongeveer 15 minuten. Af en toe roeren.

  3. In de tussentijd maak je de garnalen schoon. Snijd de ruggetjes in en haal het darmkanaal eruit. Ik laat de kop en staart zitten maar haal wel de schalen van het midden lijf af zodat de smaken goed bij het vlees terecht komen.

  4. Maak de mango-salsa. Snijd de mango, tomaat, rode ui en een handje verse koriander fijn. Knijp het sap van 1 limoen uit boven de salsa.

  5. Doe flink wat olie in een wok en zet het vuur laag. Voeg de in plakjes gesneden pepers en knoflooktenen toe. Laat de smaken in de olie trekken voor 3 minuten en zet dan het vuur hoger. Bak de garnalen op hoog vuur in een aantal minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met het sap van de tweede limoen.

  6. Doe de salsa door de bulgur heen en voeg peper en zout toe. 

  7. Serveer de bulgur op een bord en kruimel daar de feta overheen. Serveren met de garnalen. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow