Recept: Bulgur met een Italiaanse twist

Vandaag staat bulgur op het menu, dit graanproduct wordt veel gebruikt in de Turkse en Libanese keuken. Vaak wordt het gebruikt in Tabouleh of als Pilavi beide als bijgerecht. Ik besloot er vandaag een Italiaanse draai aan te geven met veel groente en flink wat Italiaanse kaas. Zo komt het bijna in de buurt van risotto maar is net even iets steviger met een noot-achtige smaak. Bijkomend voordeel is dat bulgur gezond voor je is en het ontzettend vult.

Print

Bulgur met een Italiaanse twist

Course Main Course
Cuisine Mediterranean
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2 personen
Calories 765 kcal
Author Samantha

Ingredients

  • 120 gram Bulgur
  • 2 Kippendijen met vel
  • 50 gram Pecorino Romano
  • 2 Tomaten
  • 200 gram Aspergebroccoli gewone asperges kan ook
  • 1 Courgette
  • 1 Citroen
  • 4 Tenen knoflook
  • 1 Bouillonblokje
  • 30 gram Walnoten
  • 1/2 glas Witte wijn
  • 1 el Tomatenpuree
  • 1 tl Gedroogde Oregano
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 zakje Slamix
  • Peper & Zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Zet de bulgur op met koud water. Voor 1 deel bulgur gebruik je twee delen water. Doe ook het bouillonblokje, de tomatenpuree en de twee tomaten, in blokjes, in de pan. Voeg als laatste de oregano toe. Roer zo nu en dan in de pan zodat het niet aankoekt. Wanneer bijna al het vocht opgenomen is voeg je de wijn toe en laat je dit verder opnemen.

  2. Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de walnoten. Hak ze daarna in stukjes in zet ze aan de kant.

  3. Kruid de kippendijen met het knoflook- en paprikapoeder. Voeg ook wat peper en zout toe naar smaak. De kippendijen bak je met het vel naar beneden in dezelfde koekenpan krokant in een klein beetje olijfolie. Draai na 10 minuten om en bak nog 5 minuten aan de andere kant. Zet aan de kant onder folie.

  4. Snijd de courgette in plakken en hak de knoflook fijn. Bak dit samen met de aspergebroccoli in het vet van de kip. Breng op smaak met peper en zout en blus af met het sap van de citroen.

  5. Vlak voor het opdienen roer je de helft van de geraspte pecorino romano door de bulgur.

  6. Leg een handje sla op het bord en serveer de groente bij de bulgur. Maak af met de kip en de walnoten. De rest van de geraspte kaas voeg je als laatste toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow