Recept: Linguine met rode pesto en garnalen

Nog een pesto recept vandaag! Groene pesto’s zie je super veel en ik merk ook dat steeds meer mensen het zelf vers maken waar ik heel erg blij van wordt. Wat je iets minder vaak ziet is rode pesto, eerlijk gezegd is dit de lekkerste pesto die ik ooit heb gemaakt en ik ga deze zeker veel vaker maken! De pesto is op zichzelf al erg lekker maar komt goed tot zijn recht in dit gerecht van linguine en garnalen, een makkelijk maar smaakvol gerecht!

—— Het Boodschappenlijstje voor twee personen —–

  • 200 gram linguine
  • 300 gram rauwe gepelde black tiger garnalen
  • 1/2 potje zongedroogde tomaatjes
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • olijfolie

—– De To-Do List —–

  1. Kook de linguine zoals op de verpakking
  2. Doe de chashewnoten, zongedroogte tomaatjes, knoflook, parmezaanse kaas, rode peper met een hand verse basilicum in een blender. Voeg olijfolie toe totdat het een dikke pesto wordt. Hij zal niet helemaal glas worden maar dat is juist lekker. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm wat olie in een pan en bak de garnalen kort op hoog vuur totdat ze lichtroze zijn. Voeg de pesto toe en bak op laag vuur voor twee minuten mee.
  4. Voeg de linguine toe en serveer met wat verse basilicum en optioneel met nog meer parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow