Recept: Quiche met gerookte makreel en broccoli

Ik maak eigenlijk nooit quiche en ik weet ook niet zo goed waarom ik er ineens trek in had. Toch stond er een aantal dagen geleden ineens quiche op het menu, zo werkt mijn brein… Zonder recept ging ik aan de slag. Omdat het doordeweeks was besloot ik lekker kant en klaar taartdeeg te nemen. Ik besloot niet voor standaard te gaan maar ging aan de slag met makreel, broccoli en lekker veel mosterd. Uiteraard met flink wat ei en kaas!

Ja een quiche met vis! Het ding verdient niet de schoonheidsprijs maar hij was eigenlijk wel erg lekker, lekker genoeg om hem te delen. Wellicht een beetje vreemd om de gerookte makreel nog aan te bakken maar probeer het eens. Het is super makkelijk te maken en alle ingrediënten vind je in de supermarkt. Hij vult overigens als een baksteen! De 4 personen vermeld zijn echt heel erg ruim genomen want deze quiche wonderbaarlijk niet eens zo slecht maakt, met 1/6e deel kan een gemiddelde eter namelijk ook goed de avond door komen. Zeker met een beetje salade en een klein beetje zure room als topping.

Print

Quiche met gerookte makreel en broccoli

Course Main Course
Cuisine French
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 4 personen

Ingredients

  • 1 vers taartdeeg
  • 250 gram gerookte makreel
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 5 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 125 gram creme fraiche
  • 30 ml melk
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • verse tijm
  • verse bieslook
  • verse dragon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • pittige kiemen optioneel, voor garnering

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan. Verwijder het vel van de makreel en trek hem in stukjes. Bak de makreel met 3 tenen geperste knoflook en de gesnipperde uit in de pan aan. Snijd de roosje van de broccoli erg fijn, een stuk kleiner als normaal. Bak dit 4 minuutjes mee totdat deze beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Maak het eimengsel. Meng de eieren met de crème fraîche, de melk, honing, mosterd en de helft van de geraspte kaas. Snijd de tijm, bieslook en dragon in kleine stukjes en voeg toe. Voeg het sap en de rasp van een halve citroen toe. Als laatste gaan er nog twee uitgeperste tenen knoflook bij en flink wat zwarte peper. Klop goed door elkaar.

  4. Vet een taartvorm in en bekleed het, samen met het bakpapier, met taartdeeg. Uitstekende stukken kun je er af snijden. Prik het deeg een paar keer in met een vork.

  5. Doe de makreel/broccolivulling in de vorm en giet het eimengsel erover heen. Als laatste strooi je de resterende kaas eroverheen. Bak in de oven voor ongeveer 35 minuten.

  6. Laat de quiche een aantal minuten staan voordat je hem aansnijd, zo houd hij beter zijn vorm. Voeg als laatste de kiemen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow