Recept: Romige kip alfredo soep met tortellini

Dit recept is eigenlijk tot stand gekomen door het leeghalen van de voorraad. Het gebeurt namelijk geregeld dat mijn kastjes en koelkast uitpuilen van ingrediënten die ik toch echt een keer op moet gaan maken. Vaak zorgen deze dingen voor verrassende combi’s en nieuwe favorieten. Het recept voor chicken alfredo komt super veel voorbij op websites zoals Tasty en wordt vooral gegeten in Amerika, ik denk dat ik het wel 100 keer voorbij heb zien komen op Facebook. Niet heel erg vreemd! Het recept voor chicken alfredo is makkelijk snel en smaakvol. Ik besloot om er een eigen draai aan te geven en er een maaltijd soep van te maken. Het gerecht wordt hierdoor een stuk lichter en ik vind dit dan ook echt een lekker soepje voor in de zomer.

—— Het Boodschappenlijstje voor vier personen—–

  • 400 gram kippendijen, het liefste met vel
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 250 gram broccoli roosje
  • 6 tenen knoflook
  • 1 el knoflookpoeder
  • 250 ml kookroom
  • 2 bospaddenstoelen bouillonblokjes
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 220 gram Grand’Ita­lia Tor­tel­li­ni ai for­mag­gi
  • scheut witte wijn
  • klontje roomboter
  • peper & zout
  • handje verse peterselie

—– De To-Do List —–

  1. Smelt het klontje roomboter in een soeppan. Snipper de ui, knoflook en halveer de champignons. Fruit alles aan in een paar minuten. Voeg flink wat zwarte peper toe en een beetje zout. Blus af met de wijn en laat 2 minuten inkoken.

2. Voeg de kookroom toe en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Voeg een liter water toe en breng aan de kook. Als het water kook zet je het vuur iets lager zodat de soep zachtjes pruttelt,  doe het zakje tortellini erbij. Ga nu verder met stap 3. Voeg na 10 minuten de broccoliroosje toe en laat nog 5-7 minuten koken. Let op dat diepvries broccoli iets korter nodig heeft.

3. Dep de kippendijen droog. Breng ze op smaak met het knoflookpoeder, peper en zout. Bak ze in een koekenpan op de huid voor een aantal minuten totdat ze  krokant en goudbruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant ook goudbruin. Snijd in dunne reepjes en voeg toe naar de soep. Kook het geheel goed door zodat de kip door en door gaar is. Zet het vuur uit en voeg 2/3 van de geraspte parmezaanse kaas toe aan de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Het recept heeft veel zwarte peper nodig!

4. Serveer de soep met wat extra geraspte parmezaanse kaas en wat verse peterselie. Lekker met een stokbroodje met Boursin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow