Recept: Saltimbocca met warme aspergesalade

Een van de makkelijkste Italiaanse recepten maar o zo smaakvol, lekker zout door de ham en kruidig door de salie. Vandaag staat saltimbocca op het menu. Traditioneel gemaakt met kalfsschnitzel maar ik deed het lekker eigenwijs met kalfmuis. Ook erg lekker! Normaal zou ik deze smaakvolle lapjes vlees serveren met een lekkere knoflookspaghetti maar om de boel even wat lichter te houden vandaag met een warme aspergesalade. Doordat je de saus als dressing gebruikt heeft je salade die verder niet meer nodig.

Print

Saltimbocca met warme aspergesalade

Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2 personen

Ingredients

  • 400 gram kalfsvlees
  • 100 gram proscuitto crudo
  • 1 glas droge witte wijn
  • verse salie
  • 350 garm groene asperges
  • 2 takjes kleine tomaatjes
  • baby spinazie
  • rucola
  • 1 rode ui
  • 50 gram walnoten
  • 4 tenen knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl balsamico azijn
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en doe daarin de tomaatjes aan de tak. Voeg wat peper en zout toe en besprenkel met een beetje olijfolie en de balsamico azijn. Zet in de oven voor 20 minuten.

  2. Snijd het achterstukje van de asperges en snijd ze in 3en. Verwarm een pan met wat olijfolie en een klein klontje boter. Bak de asperges op laag vuur voor 10 minuten. Voeg ook een geperst teentje knoflook toe en wat peper en zout.

  3. Snijd het kalfsvlees in medaillons en sla plat tot ongeveer een cm. Bestrooi met wat peper. Leg op elk stuk 3 blaadjes salie en omwikkel met de ham. Bak de stukjes vlees op hoog vuur 2 minuten aan elke kant in een flinke klont boter. Haal het vlees uit de pan en dek af met folie.

  4. Voeg 3 geplette knoflooktenen en 3 takjes met salie toe aan de boter. Bak 3 minuutjes mee op medium vuur. Blus af met de wijn en laat voor de helft reduceren. Haal hierna de stukjes vlees door de pan en voeg ook het vleesvocht toe.

  5. Maak de salade. Snijd de ui in dunne ringen en meng samen met de rucola, warme asperges en spinazie door elkaar. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak in grove stukken. Serveer samen met de parmezaanse kaas over de salade.

  6. Als laatste leg je de saltimbocca over de salade en giet je er twee eetlepels van de jus over heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow