Recept: Tagliatelle met walnoten, blauwe kaas en ossenhaas.

Voor alle mensen die aan de lijn zijn of alle aanhangers van de schijf van vijf, alsjeblieft wegkijken. Vandaag hebben we een absolute kiloknaller in de vorm van veel kaas, vet en koolhydraten. Ik heb maar even voor het gemak de calorieën er niet bij vermeld en ik ga er ook van uit dat je dit niet wilt weten. Toch moet zo’n calorierijke hap af en toe kunnen. Vandaag eten we tagliatelle in een blauwe kaas walnoten roomsaus met een mooi stukje ossenhaas erbij. Ontzettend smaakvol gerecht en heerlijk bij een wijntje. Je moet wel echt van blauwe kaas houden want deze is echt onmisbaar. Dit gerecht ziet er super fancy uit maar is eigenlijk zo klaar, perfect voor als er mensen komen eten dus.

Print

Tagliatte met walnoten, blauwe kaas en ossenhaas

Course Main Course
Prep Time 2 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 17 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 250 gram Ossenhaas
  • 160 gram Tagliatelle
  • 125 gram Blauwe kaas
  • 40 gram Parmezaanse Kaas
  • 60 ml Kookroom
  • 1 Ui
  • 4 tenen Knoflook
  • 60 gram Walnoten
  • 1 half glas Witte droge wijn
  • 1 Citroen
  • 1 handje Verse Peterselie
  • 25 gram Roomboter
  • 1 tl Suiker
  • Olijfolie
  • Peper & Zout

Instructions

  1. Kook de tagliatelle al dente zoals op de verpakking.

  2. Verhit in een koekenpan de helft van de boter met een scheutje olijfolie (zo brand je boter niet aan op een hogere temperatuur) peper en zout de ossenhaas en bak naar wens in de koekenpan. Ik houd van rare dus ik bak ze aan beide kanten 3 minuutjes. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze rusten.

  3. Pak een droge Koekenpan en rooster de walnoten daar in aan. Blijven schudden tot ze flink gaan geuren en iets bruiner worden. Haal ze daarna uit de pan en hak ze fijn tot bijna kruim. Zet aan de kant.

  4. Smelt de boter in de koekenpan. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in de boter totdat de uien glazig worden.

  5. Blus af met de wijn en de kookroom. Voeg ook 2/3 van de blauwe kaas toe en de geraspte Parmezaanse kaas. Laat rustig smelten in de room. Voeg flink wat peper toe en de suiker. Laat dit voor 5 minuutjes inkoken. Er hoeft waarschijnlijk geen zout meer bij maar dit kan naar smaak toegevoegd worden. 

  6. Voeg de tagliatelle toe en roer goed door. Zet hierna het vuur uit en voeg het sap van de citroen toe. Roer ook 2/3 van de walnoten en de hand fijn gesneden peterselie erdoorheen. Serveer in een pasta bord en kruimel de resterend blauwe kaas en walnoten erover heen. Snijd de ossenhaas is plakken en serveer deze bij de pasta.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow