Skinny: Aubergines uit de oven gevuld met kip en mozzarella

Op verzoek van een paar dames een keer een gezond recept! Het is nog steeds januari, de maand van het gezonde leven. Gezond eten hoeft niet saai te zijn of smaakloos. Ik heb altijd erg te doen met de mensen die rijst met kip en groente als enige gezonde optie zien. Af en toe niets mis mee natuurlijk maar na 5x komt dat wel een beetje je neus uit. Vandaag een gerecht met heel veel groente, proteïne en kaas (jawel!) maar vooral ook erg smakelijk wat in mijn ogen toch wel het allerbelangrijkste is. Geïnspireerd op de Italiaanse klassieker Parmigiana di Melanzane maar dan gezond en met flink wat kip

Print

Aubergines uit de oven gevuld met kip en mozzarella

Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 2 personen
Calories 510 kcal
Author Samantha

Ingredients

  • 2 Aubergines
  • 2 Kipfilets
  • 1 Rode ui
  • 4 tenen Knoflook
  • 10 Cherry Tomaatjes
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 el Umami pasta te koop bij de AH (naast de tomatenpuree)
  • 1 bol Mozzarella Light
  • 20 gram Pecorino Romano
  • 10 gram Pijnboompitten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 Citroen
  • 2 el Olijfolie
  • Peper & Zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Snijd de aubergines door midden en haal het vruchtvlees er uit. Dit gaat het makkelijkst met een meloen boor maar met een beetje spierkracht lukt het ook zeker met een lepel. Breng de aubergines op smaak met peper, zout en de helft van de Italiaanse kruiden. Sprenkel er wat olijfolie overheen en zet ze voor 20 minuten in de oven. Bewaar het vruchtvlees.

  3. Terwijl de aubergines voorgaren maken we de vulling. Snijd de kip in blokjes en snipper de ui en de knoflook. Bak in wat olijfolie aan voor 3-4 minuten.

  4. Snijd de helft van het vruchtvlees in stukjes en bak 2 minuutjes mee. Voeg hierna de tomatenpuree, de umami pasta en de Italiaanse kruiden toe. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en voeg deze als laatste toe. Voeg een klein beetje water toe om een dikke saus te maken. Breng op smaak met peper en zout. 

  5. Vul de aubergines met het kipmengsel. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de aubergines. Zet in de oven voor 25 minuten.

  6. Rooster als laatste de pijnboompitten in een droge koekenpan (opletten, ze verbranden snel) en strooi deze samen met de geraspte pecorino romano over de aubergines. Serveer met een halve citroen om erover uit te knijpen en wat rucola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo daar!

Welkom op mijn foodblog. Hier plaats ik no nonsense recepten vol verse ingrediënten met zo min mogelijk pakjes en zakjes die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

 

Vragen, opmerkingen, verzoekjes en tips? Klik op de contact button!

 

Bon Appetit!

Follow